Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, 2024-2025 Yükseköğretim Kurulu Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, 2024-2025 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri, bakanlar, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, rektörler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından YÖK tanıtım filmi ile başladı. Tanıtım filminin ardından açılış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gerçekleştirdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı konuşmada eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve üniversitenin geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi vererek “Bugün Türk yükseköğretim sistemi, öğretim kalitesi ve rekabetçi maliyet yapısıyla uluslararası öğrenciler için ülkemiz üniversitelerini ilgi odağı hâline getirmiştir. Konuk ettiği uluslararası öğrenci sayıları bakımından Türkiye, dünyanın ilk on ülkesi arasındadır. Rekabet ettiğimiz dünya devletleri dikkate alındığında önümüzdeki en ciddi sınav, toplumumuzun arasına ekilmek istenen yabancı düşmanlığı tohumudur. Biz bu GDO’lu tohumun bu topraklarda yeşermeyeceğine inanıyoruz. Yakın zaman içinde Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi ile geleceğe ilişkin yaklaşımımızı ve eylem planlarımızı duyuracağız.” dedi. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın ardından ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan “Yüksek Öğretim Kurumu'muzun ve üniversitelerimizin kıymetli yöneticileri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milletin evine, bu gazi mekâna hepiniz hoş geldiniz. Yeni akademik yılın üniversite camiamız için, hocalarımız ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. YÖK'ün ödüllerini tevdi edeceğimiz bilim insanlarımızı ve üniversitelerimizi tebrik ediyorum. Bilgi üreten, geliştiren merkezler hiç şüphesiz üniversitelerdir. Akademi sadece bilgi aktarım yeri değil aynı zamanda bir ülkenin ihtiyacı olan fikri temellendirme zeminleridir. Yeni akademik yılın ülkemiz, özellikle öğrencilerimiz için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bizde bilime, kültüre, eğitime yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
8 Ekim 2024