Siirt Üniversitesi ailesine 2.871 öğrenci katıldı

Üniversitemiz Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçlarına göre Siirt Üniversitesi ailesine 2.871 lisans ve ön lisans öğrencisi katılmış oldu.


Fakültelerimizden; Eğitim, Veteriner ve  Tıp, Fakültesi, Yüksekokullarımızdan; Yabancı Diller ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Meslek Yüksekokullarımızdan; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kontenjanları yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak;  “ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre üniversitemizde açılan 3.920 öğrencilik toplam kontenjanın; lisans kontenjanında yüzde 67.6 , ön lisans kontenjanlarında yüzde 76.25 , genel doluluk oranımız ise yüzde 73,2 olarak gerçekleşti. Tarım ve Hayvancılık alanında İhtisaslaşan Üniversitemizin, 10 fakültesi 16 bini aşkın öğrencisiyle bölgenin parlayan yıldızı olarak 2 ek yerleştirmenin daha yapılacağı tercih dönemi sonrasında kontenjanlarının yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını bekliyoruz.


Üniversitemiz öğrencilerine; sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlarda pek çok fırsatlar sunmaktadır.Ayrıca üniversitemiz yüksek öğretimde dijitalleşme ve YÖK Anadolu projesinde yer almaktadır. Halen 35 farklı ülkeden 2.300 yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemiz uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlemektedir. Mevcut öğrencilerimize ve yeni öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için hep birlikte çalışıyoruz. ” diye konuştu.


YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri;  e-devlet sistemi üzerinden   04 - 08  Eylül 2021 tarihleri arasında yada 06 - 10 Eylül 2021 tarihleri arasında şahsen başvurarak gerçekleştirilebilecek.


E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerin ayrıca üniversiteye gelerek kayıt olmasına gerek kalmıyor. E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerden herhangi bir belge de talep edilmiyor. E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı alabilecekler. Öğrenciler bu elektronik kayıt belgesi ile eğitim-öğretim yılı başlangıcından itibaren öğrenci kimliği ve öğrenci belgesini ilgili öğrenci işleri biriminden teslim alabilecek.

 

 

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
3 Eylül 2021