Rektörümüz, Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim Sürecine İlişkin Açıklama Yaptı


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde uygulanacak eğitim modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerimizi çok özlediğini fakat onların sağlıklı olmalarının bizler için daha önemli olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak; “Üniversitemiz Senato toplantısında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’mızın açıklamaları çerçevesinde; ön lisans ve lisans düzeylerinde sağlık ve uygulama içerikli derslerin bir kısmında, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Karma (Hibrit) Eğitim Modeli ile eğitim yapılması kararı alınmıştır. Bu çerçevede Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü son sınıf öğrencilerinin, bahar dönemindeki uygulama dersleri yüz yüze yapılacaktır. Lisansüstü derslerde ise durumun, danışman takdirine bırakılmasına ve diğer eğitim-öğretim faaliyetlerinin de şu ana kadar yapıldığı gibi online olarak yapılmasına karar verilmiştir.” dedi.

Üniversitemiz yerleşkelerinde, Pandemi sürecinde öğrencilerimizin rahat edecekleri ortamlar oluşturmaya ve onların sağlıkları için gerekli tedbirleri almaya özen gösterdiklerini vurgulayan Şındak, ayrıca “Alınan kararların öğrencilerimize, velilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olmasını, öğrencilerimize kavuştuğumuz günlerin gelmesini temenni ediyorum.” dedi.



GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
24 Şubat 2021