BESYO Yetenek Sınavları Sona Erdi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’muzda öğrenci olabilmek için aday öğrencilerin yarıştığı BESYO Yetenek Sınavları sona erdi.

7-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen sınavlarda 662 erkek, 286 kadın olmak üzere toplam 948 aday yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerine girmek için ter döktü.

Birden farklı parkurda yarışan adayların puanları tamamen elektronik sensör ve sistemlerle ölçülerek belirlendi. Adayların parkur ve özgeçmiş puanları baz alınarak oluşturulacak yerleştirme puanlarıyla, adaylar ilgili bölümlere girmeye hak kazanacaklar.

ÖSYM’nin belirlemiş olduğu oranlara uygun olarak hazırlanacak yerleştirme puanları 14 Eylül tarihinde ilan edilerek, hak kazanan adaylar 16-21 Eylül arasında asli kayıt yaptırabileceklerdir.

10 Eylül 2021