4. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın Ana Jüri Üyesi olduğu "4. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali" sona erdi.

 

Üniversitemiz tarafından desteklenen festivalin gösterimleri Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından organize edilen festivale  Valilik, Belediye ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)  paydaş olarak katkı sağladı. Festivalin kapanış töreni, Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro'da gerçekleşti.

 

İranlı yönetmen Fateme Mohammadi'nin  "Daghi" filminin birinci, yönetmen Muhammed Furkan Daşbilek'in "Bir Nehir Kıyısında" filminin ikinci ve yönetmen Emir Kulal Haznevi'nin "Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı" filminin üçüncü seçildiği film festivalinde, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak Ana Jüri Üyesi olarak yapılan değerlendirmeler sonucu başarılı olan yapımlara ödüllerini verdi. 


Öğretim elemanlarımızdan Prof. Dr. Rezzan Karakaş ve Dr. Öğretim Üyesi Mahir Özhan'ın Senaryo Yarışması Jüri Üyesi  olarak görev aldığı değerlendirme sonucu İbrahim Sayid Sürmeli'nin "Güvercin" filmi En İyi Senaryo Ödülü, Tamer Turan'ın "Mar" filmi ise En İyi İkinci Senaryo Ödülü'ne layık görüldü.

 

Fikret Kuşkan, Talat Bulut, Ayça İnci, Mine Çayıroğlu, Murat Han, Eylem Kaftanoğlu ve Cemal Okan gibi değerli konukların katıldığı  festival, ses sanatçısı Servet Kocakaya'nın konseriyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
11 Ekim 2021