Girişimcilik Yarışması

Üniversitemizde Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi (SİUKAPUM) koordinatörlüğünde DİKA tarafından  yürütülen "TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek" projesi kapsamında girişimcilik yarışması düzenlenecektir. Detaylı bilgileri aşağıda sunulan yarışmaya tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Yarışma detayları:

"TRC3 Bölgesi’nde ilk Girişimcilik Yarışması 25 Kasım 2021’de Mardin’de gerçekleştirilecek. Başvurular 30 Ekim 2021 tarihine kadar devam ediyor.
Farklı sektörlerden iş fikrinizi sunun!
– 15-29 yaş arası gençler,
– Mardin Artuklu, Siirt, Batman, Şırnak Üniversitelerinin öğrencileri
ONLİNE BAŞVURUN!
– ‘İş Fikri Şablonu’nu doldurun ve 30 Ekim 2021’den önce gönderin
 Ödüller
– Kazanan 3 kişi jüri tarafından seçilecektir.
– Kazananlar TRC3 bölgesi dışında başarılı bir Şirkette 1 aylık ücretli stajyerlik kazanacaklar
Katılım Koşulları:
1.15-29 yaş arasındaki tüm gençler yarışmaya başvurabilir.
2. İş fikrinin, başvuru formundaki tüm bölümler doldurularak net bir şekilde sunulması gerekmektedir.
3. İş fikrinin, TRC3 Bölgesinde kurulacak yeni bir şirket olması gerekmektedir.
4. Başvurunuzu 1-30 Ekim 2021 tarihleri arasında yapabilirsiniz. Bu tarihten sonra gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.
5. Başvurular, DİKA tarafından görevlendirilen ve ulusal uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından tamamen kendi takdirlerine bağlı olarak değerlendirilecektir.
6. Gençler, küçük bir grup halinde başvuru yaparsa ve iş fikri kazanırsa, gruptan yalnızca 1 kişi diğer kazananlarla birlikte Proje tarafından karşılanan bir aylık staj ödülünden faydalanacaktır.
7. Toplam üç kişi yarışmayı kazanacak ve TRC3 Bölgesi dışındaki büyük bir şirkette proje tarafından karşılanan 1 aylık staj ödülünden faydalanacaktır. Stajın yapılacağı döneme yarışmayı kazanan kişilerle birlikte karar verilecektir.
Ödül Töreni 25 Kasım 2021'de Mardin'de yapılacak ve başvuruda bulunacak ilk 125 başvuru sahibinin yol/konaklama masrafları proje tarafından karşılanacaktır. "

Başvuru Linki: https://gencistihdam.org/girisimcilik-yarismalari/

Dr. Öğr. Üyesi HALİT KIRIKTAŞ (0484) 212-1111 / 3990